DaDi
Forside
Begivenheder
Konferencer
Netværksgrundlag
Forskningsansøgninger
Seminarer og møder
Medlemmer
Publikationer
Links

Netværk for forskning i danskfagenes didaktik (DaDi)

 

Velkommen til hjemmesiden for Netværk for forskning i Danskfagenes Didaktik (DaDi). Se nedenfor for nyheder og begivenheder i DaDi-regi, for andres konferencer og begivenheder, søg i menuen til venstre.

 

Tak til Mette Vedsgaard Christensen på VIA University College for at afholde årets DaDi-seminar som online-konference den 14. december 2020. Vi havde en fin dag med oplæg og diskussioner om bæredygtighed og uddannelse med oplæg fra tre markante oplægsholdere:

Bæredygtighed som danskdidaktisk mulighed og udfordring – i forskning og uddannelse

- Uddannelse for bæredygtig udvikling – Historiske og aktuelle udfordringer, Lektor Jonas Lysgaard, DPU

- Udviklingen af et “grønt stamtræ”, Udviklingskonsulent Nadja Raphael Rathje, tidligere leder af Den Grønne Friskole

. Bæredygtighed, ’Carbon’-kritik, og STEAM som nye perspektiver på dansk/L1-didaktik, Professor Nikolaj Elf, SDU

DaDi-styregruppen planlægger at afholde næste seminar i juni 2021.

 

Kommende begivenheder:

Dansk i mange retninger 2021 – et fagdidaktisk møde

 

Om at tale, ikke snakke – danskfaget i samtalens tjeneste! 

Torsdag den 11.marts 2021 kl. 9.30 - 16.00. Coronasikret konference på Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V

Konferencen inviterer danskfolk fra grundskolen, ungdomsuddannelserne, læreruddannelsen og universitetet til et fælles fagdidaktisk mødested. 


Vi kommunikerer i dag på livet løs og mere end nogensinde før. Vi giver os til kende og interagerer i tale, skrift og lyd på de sociale medier, internetfora og i en række andre både velkendte og nye sammenhænge. Men bidrager al denne kommunikation til den fælles samtale, som et demokratisk samfund har brug for og bygger på? Eller skaber den større polarisering kulturelt, politisk, geografisk og socialt? På årets konference spørger vi, hvad danskfaget kan gøre for at tydeliggøre forskellen mellem at tale sammen eller i hver sin retning. 


Konferencen byder på bredt diskuterende key-notes og workshops med fokus på samtalen i danskundervisningen.
 

Programmet for Dansk i mange retninger 2021 er klart:

 

Program DiMR 2021
 

Download ipdf-format

Eksempler på tidligere begivenheder  og berøringsflader for DaDi, national og internationalt

 

DaDi-seminar 2019

Det årlige DaDi-seminar afholdes d. 14. juni på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde. Temaet er: Sprog i danskfaget: videnskabsteori og sprogpædagogiske diskussioner. Oplæg bl.a. af Bettina Perregaard (KU), Kristine Kabel (DPU) og Mette Vedsgaard Christensen (VIA). 

Se program og om oplæg her

 

DaDi-seminar 2018 

Årets DaDi-seminar 2018 blev afholdt 11. juni på Aarhus Universitet, DPU, Emdrup. Temaet for årets seminar var Metoder og metodologi i danskdidaktisk forskning. Oplæg af bl.a. Thomas Illum Hansen og Helle Pia Laursen. 

Se programmet og præsentationer her.

 

NNMF-konference 2017 

DaDi er vært konferencen Grænsegængere, som er den sjette konference i Nordisk Netværk for Modersmålsdidaktisk Forskning (NNMF). Konferencen afholdes med over 100 nordiske deltagere i Odense i de sidste dage af november. Der afholdes også en prækonference med deltagelse af 15 ph.d.-studerende. Læs mere her.

 

10. IAIMTE-konference i Odense

DaDi var vært for den 10. IAIMTE-konference i 2015. Det foregik i Odense på Syddansk Universitet med Ellen Krogh som chair. Læs om - og se billeder fra - konferencen her. Konferencen var en stor succes.

 

L1 special issue

L1, det internationale tidsskrift for modersmålsdidaktisk forskning, udgiver et special issue om nordisk modersmålsdidaktisk forskning. Ellen Krogh og Sylvi Penne er redaktører. Temaet er Languages, literatures and literacies. Researching paradoxes and negotiations in Scandinavian L1 subjects. Bidragsydere er 14 forskere fra Sverige, Norge og Danmark. Diverse artikler til temanummeret af bl.a. Penne, Matre og Elf, Hanghøj og andre er allerede udkommet. Download artikler her.

 

DaDi-netværkets formål

 

Netværkets formål er treleddet: 1) etablering af forskningsfeltet, 2) vidensudvikling og 3) vidensdeling. Læs om netværkets grundlag her.

 

Netværket har pt. en styregruppe bestående af Nikolaj Elf, Tina Høegh, Kristine Kabel, Helle Rørbech, Tom Steffensen, Kristiane Hauer og Mette Vedsgaard Christensen. 

 

Hjemmesiden administreres af Tina Høegh. Se en oversigt over alle medlemmer her, hvor du også kan læse om hvordan man bliver medlem.

Redigeret af Nikolaj Frydensbjerg Elf
Webmaster: Nikolaj Frydensbjerg Elf
Sidst opdateret: 01-12-2021
Denne sides adresse: www.danskfagenesdidaktik.dk/main/top/index.php
SmartSite Publisher